Διαγωνισμοί “Θαλής” και “Υπατία”

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στους διαγωνισμούς “Θαλής” και “Υπατία” που διοργάνωσε η Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Έβρου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα ανακοινωθούν και πάλι στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ.

Η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού και αποστολής των γραπτών είναι ίδιες με αυτές της 1ης φάσης. Η αξιολόγηση των γραπτών θα γίνει και πάλι από τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. και από τους κατά τόπους συνεργάτες της υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Διαγωνισμών με βάση το σχέδιο βαθμολόγησης που εκπονείται από την Επιτροπή Διαγωνισμών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε εξεταστικά κέντρα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με συνθήκες ελέγχου και επιτήρησης τύπου Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπό την εποπτεία των Παραρτημάτων της ΕΜΕ, με σκοπό την εξασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *